Blokkeer huurverhoging

De afgelopen jaren zijn de huren gigantisch gestegen. Steeds meer huurders zitten financieel in de knel. De Woonbond roept minister Blok, het Kabinet, de Tweede Kamer én verhuurders op om te stoppen met deze gigantische huurverhogingen. Steun de oproep voor betaalbaar huren en teken de petitie!

PETITIE

Wij, Huurders en woningzoekenden constateren,

De huren stegen de afgelopen twee jaar gemiddeld 9,2 procent. De hoogste stijging in 20 jaar. Huurders zitten financieel in de knel. Toch krijgen verhuurders dit jaar weer de ruimte de huren boven inflatie te verhogen. Verhuurders van sociale huurwoningen kunnen de huren 1,5 procent boven inflatie laten stijgen. Bij een bescheiden middeninkomen kan de huurverhoging nog hoger uitpakken en woningzoekenden lopen tegen torenhoge huurprijzen aan.

en verzoeken

Minister Blok, het Kabinet, Tweede Kamer én verhuurders te zorgen voor betaalbare huren. Zij zijn daarvoor verantwoordelijk. Wij willen dat zij die verantwoordelijkheid nemen en dat de politiek de basisverhuurverhoging van 1,5 procent boven inflatie uit de wet schrapt. Wij roepen verhuurders op de huren niet klakkeloos te verhogen. Zij hoeven de ruimte om torenhoge huurstijgingen te vragen, die door de politiek is gecreëerd, niet te benutten.

Onderteken de petitie op http://petities.nl/petitie/blokkeer-de-huurverhoging